(+31) 0571 298081CONTACT
0item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.

Geen vaccin tegen zika | Klamboe voor jouw hotelbed.

Geen vaccin tegen zika

Er bestaat geen vaccin tegen het zika-virus. De gezondheidsautoriteiten adviseren mensen die naar een besmet gebied reizen zich tegen muggenbeten te beschermen met muggenwerende middelen, klamboes en bedekkende kleding.

Zwangere vrouwen wordt bovendien aangeraden hun reis uit te stellen.
Odeco heeft voor uw nachtrust op uw vakantie in Zuid-Amerika een klamboe die om elk hotelbed past. Met de Dbug klamboe komt er geen mug meer door.

klamboe ophangen zonder boren
De klamboe kan eenvoudig worden opgezet net als een ‘boogtent’ staat de klamboe op eigen voeten over het bed de klamboe is geschikt voor een persoons en tweepersoons bedden.
U kunt deze klamboe dus over uw hotelbed plaatsen zonder boren en schroeven.


hotel klamboe


Wat is het zika-virus?
Gepubliceerd: 22 januari 2016 07:58
Laatste update: 22 januari 2016 09:16


De autoriteiten in El Salvador, Brazilië en Colombia adviseren vrouwen voorlopig niet zwanger te worden vanwege het zika-virus.
Wat doet dit virus? Wat is het zika-virus? Het Zika-virus wordt overgebracht van mens op mens door een beet van een geïnfecteerde Aedes muskiet. Deze muskiet kan ook andere ziektes als dengue en chikungunya overbrengen. Er is sprake van koorts, gewrichtsklachten en huiduitslag. Bij volwassenen verdwijnen deze klachten weer binnen een week. Waarom lopen zwangere vrouwen risico? Zwangere vrouwen die het zika-virus oplopen, lijken kans te hebben op een baby met een te kleine schedel en onvolgroeide hersenen. Hier is desondanks nog geen wetenschappelijk bewijs voor. In Brazilië werden vorig jaar 3.500 baby's geboren met deze afwijking, die tot een verstandelijke beperking of vroege dood kan leiden.

Wat is er aan een mogelijke infectie te doen?
Er is nog geen vaccin om infectie te voorkomen en er zijn geen medicijnen tegen de ziekte. De gezondheidsautoriteiten in El Salvador, Colombia en Brazilië raden vrouwen in die landen aan om hun zwangerschap uit te stellen als dat kan. De Colombiaanse regering adviseert die plannen uit te stellen met zes tot acht maanden, de autoriteiten in El Salvador raden zelfs aan om te wachten tot 2018. Is het veilig om te reizen naar de landen waar het virus rondwaart? Het ministerie van Buitenlandse Zaken ziet nog geen reden om het reisadvies aan te passen. Wel zijn er tien Nederlanders besmet zijn geraakt met het virus. Zij hebben de ziekte opgelopen in Suriname. Onder hen zijn geen zwangere vrouwen. "We bekijken continue of de situatie aan het veranderen is. Wij gaan zelf niet over gezondheidsrisico’s, dat ligt meer bij het RIVM", aldus het ministerie. "We verwijzen daardoor nu ook iets actiever naar hen op onze website." Het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies wel aangepast en raadt zwangere vrouwen aan hun trip naar de landen waar het virus is geconstateerd uit te stellen. De Amerikaanse volksgezondheidsdienst CDC waarschuwt zwangere vrouwen om Latijns-Amerika en de Cariben voorlopig te mijden. Het gaat om de landen: Brazilië, Colombia, El Salvador, Frans-Guyana, Guatemala, Haïti, Honduras, Martinique, Mexico, Panama, Paraguay, Puerto Rico, Suriname en Venezuela.
Bron: NU.nl

Zika-virus: symptomen, oorzaak en behandeling

 

zika klamboe