0Item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.

AaBe

aabe_logo.jpg

AaBe is al een lange tijd een groot merk dankzij zijn 100% zuivere scheerwollen dekens. AaBe is de oudste textielfabriek van Tilburg en heeft nu ook een mooie, jonge collectie dekens en plaids. Ze zijn net zo aangenaam als de dekbedden van vroeger, maar speciaal gemaakt voor het binnen- en buitenleven van nu.

Dekens en plaids worden de laatste jaren weer erg veel gebruikt. Ze zorgen namelijk een comfortabel gevoel, dit wordt veroorzaakt door de holle structuur van het wol, die zorgt voor de juiste isolatie en luchtcirculatie. Ook zijn de wollen dekens van AaBe milieu en gebruiksvriendelijk.

Een groot pluspunt van de AaBe dekens is dat ze helemaal recyclebaar zijn. Dit wordt mogelijk gemaakt door het uitsluitend gebruiken van natuurlijke kleurstoffen. Het assortiment aan dekens en plaids is verkrijgbaar in verschillend type wol. Prachtige en vooral heerlijke wollen dekens voor ieders voorkeur dus.

Zuiver scheerwol
Zuiver scheerwol mag niet op alle soorten wol vermeldt worden. Dit mag uitsluitend bij direct verwerkte, eerste schering van gezond levende schapen. Zuiver scheerwol heeft in tegenstelling tot ‘normaal’ wol heeft zuiver scheerwol een natuurlijke glas. 

Zuiver scheerwol staat bekend om zijn duurzaamheid, comfort, milieuvriendelijkheid, en ook vooral de veiligheid. Het comfort is te merken aan de vasthoudendheid van de lichaamstemperatuur, en de vochtdoorlatende werking. Ook regelt scheerwol de omgevingstemperatuur. Zuiver scheerwol is milieuvriendelijk door de biologische afbreekbaarheid en uiteraard omdat het een natuurlijk product is.

Zuiver scheerwol is vlamvertragend en antistatisch. Hierdoor is het een veilige grondstof om te gebruiken. Een ander voordeel is dat wol niet uitdroogt Daarnaast is het product duurzaam en het behoud zijn uiterlijk.

Merinowol
Het Merinowol is afkomstig van het welbekende Merino schaap, het wol staat vooral bekend om zijn goede kwaliteit. Dat komt door de sterke kroes in zijn vezels. Dit geeft de wol een zeer fijne structuur, waardoor het uitstekend te gebruiken is als een soepele zachte deken. De meeste Merinowol komt tegenwoordig uit Nieuw Zeeland en Australië.

Alpaca (Vicuña lama)
Het weefsel dat wordt geproduceerd van Alpacaharen voelt zijdezacht aan. Ook hebben de haren een glanzende werking. Deze werking zocht ervoor dat het een kostbare grondstof is. Hierdoor wordt het weefsel alleen gebruikt voor kwalitatief goede wollen stoffen. Deze weefsels komen veelal uit Zuid Amerika.

Lamswol
Lamswol is wol van lammeren die voor het eerst geschoren worden. Doordat deze wol slechts éénmalig geproduceerd kan worden zorgt het ervoor dat het een zeer kostbaar product is. De wol heeft een hoge isolatiewaarde. Evenals als Merinowol heeft Lamswol een stevige kroes, hierdoor is de structuur van het wol erg fijn en soepel.