0Item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.

hoofdkussen-soorten

HOOFDKUSSEN-SOORTEN

Een hoofdkussen is minstens zo belangrijk als een matras. Een kussen moet uw nek en hoofd ondersteunen door de ruimte tussen uw hoofd en het matras op te vullen. Veel mensen liggen echter veel te lang op hun huidige hoofdkussen.

Een hoofdkussen moet om de ca. 5 jaar worden vervangen. Doordat het kussen in die 5 jaar veel transpiratievocht heeft opgenomen, is niet alleen de fut er uit, bovendien is het erg onhygiënisch om nog langer op het kussen te blijven liggen. In 5 jaar tijd is hier een groot nest van schimmels en bacteriën ontstaan. 

Een goed hoofdkussen is heel erg persoonlijk en daarom moeilijk om te adviseren. 1 belangrijke adviesregel is. Op een hard matras bent u een dik kussen nodig en op een zacht matras een dunnere. Doordat u op een zacht matras verder met uw schouders in het matras wegzakt is de ruimte die opgevuld moet worden tussen uw hoofd/nek en het matras kleiner, dan wanneer u op een hard matras ligt. Ook zijslapers hebben om die reden een dikker kussen nodig. Buikslapers krijgen het advies om voor een dun kussen te kiezen, omdat er hier nauwelijks ruimte is tussen het hoofd en het matras en bovendien hun ruggenwervel niet in de juiste houding komt te liggen door een dik kussen.

Er zijn daarom veel kussens met elk zijn specifieke eigenschappen.

KIES JE KUSSEN IN 4 STAPPEN EN MAAK KANS OP JOUW PERFECTE KUSSEN!

SYNTHETISCH HOOFDKUSSEN

Dit is een kussen met een polyester holle vezel. Doordat deze vezel hol is bezit hij een grote veerkracht. Van deze vezel kunnen kleine bolletjes gemaakt worden, die uitermate geschikt zijn als kussenvulling, omdat deze veerkrachtig zijn en het kussen goed in model houd. Voordeel van een synthetisch kussen is dat deze makkelijk wasbaar zijn, en mede daardoor ook antiallergisch zijn. Bovendien nemen de vezels goed vocht op. Dit kussen komt snel weer in zijn model terug. De hardheid wordt bepaald door middel van het vulgewicht.

 

VEREN EN DONZEN HOOFDKUSSEN

Kussens die met veren en dons gevuld zijn, zijn ideaal voor de mensen die graag met een kussen willen frommelen. Bovendien kun je er een heerlijk kuiltje in maken. Donzen kussens zijn goed wasbaar. (lees eerst het wasvoorschrift) en het advies is om ze na het wassen met en tennisbal in de droger te doen, zodat het dons los schut en het kussen weer erg dik wordt. De hardheid van veren en donzen hoofdkussen worden bepaald door het percentage dons. Hoe hoger het percentage dons hoe zachter het kussen wordt. Houdt er wel rekening mee dat dons erg teer is en dat een kussen met een hoge percentage dons minder lang meegaat dan een kussen met een lage percentage dons, maar wel veel meer comfort biedt. Dons heeft een uitstekend vochtopnemend vermogen. Het kussen dient wel elke dag opnieuw te worden opgeschud.

 

KAPOK

Een hoofdkussen van Kapok is een heel natuurlijk kussen. Kapok is een plantendons (uit de kapoknoot) die bestaat uit een natuurlijke holle vezel, waardoor het uitermate geschikt is als vulling voor o.a. hoofdkussens. Kapok is echter wel een iets stugger materiaal, waardoor het kussen wat steviger aanvoelt. Met name in de zomer is een kapok kussen heerlijk, omdat door de uitstekende vochtopname het kussen heerlijk koel aanvoelt tijdens zwoele nachten.
Ideaal kussen voor mensen die veel transpireren.

 

LATEX HOOFDKUSSEN

Een latex kussen is een vormvast kussen. Latex is een melksap uit een rubberboom die dmv toevoegingen tot een vaste vorm wordt gegoten. Doordat hij zijn vast vorm behoud geeft dit kussen een uitstekende steun aan het hoofd en de nek. Door latex in een speciale vorm te gieten zijn er zelfs kussens met een ingebouwde neksteun voor nog meer steun. Een latex kussen voelt echter wel wat warmer aan.

 

TRAAGSCHUIM (NASA) HOOFDKUSSEN

Dit nieuwe materiaal dat voor de ruimtevaart is ontwikkeld werkt drukverlagend en is daarom ideaal geschikt voor eenhoofdkussen. Het kussen zorgt dat de druk aan het hoofd en de nek wordt verlaagd, maar op zo'n manier dat deze wel steun krijgt. Ook bij dit type kussens zijn varianten met ingebouwde neksteun te krijgen. Nasa schuim neemt echter wel weinig vocht op, daarom adviseren wij een Climate Control 3D kussensloop   

 

GEZONDHEIDSKUSSEN / NEKSTEUNKUSSEN

Dan zijn er nog de neksteun / gezondheidskussens. Deze kussens kenmerken zich door gebruik te maken van diverse materialen. Zo hebben deze een neksteun van een vormvast materiaal als bv latex voor de extra steun aan de nek, en het gedeelte waar het hoofd op komt te liggen is gevuld met een zachte bv synthetische vulling. Zo word er gebruikt gemaakt van de goede eigenschappen van meerdere soorten vullingen. Ook deze kussens zijn weer in diverse diktes en hardheden te verkrijgen.

Kijk voor alle mogelijkheden bij het Silvana Support nekkussen

Het nekkussen is ontworpen om steun aan de bovenste rug- en nekwervels te geven. Nekkussen bestaan uit verschillende gedeelten met een extra ondersteunende deel voor de nek. Op een nekkussen met neksteun ligt u comfortabel met de ondersteuning voor een gezonde en rustige slaap. Door de optimale ondersteuning van uw nek door de neksteun van het nekkussen kun u optimaal uitrusten. Het kan verlichting geven bij sommige klachten zoals rugpijn, nekpijn en hoofdpijn. Bij een gewoon kussen kan het zijn dat u niet voldoende steun heeft voor de nek- en rugwervels dan kunnen deze tijdens de nacht overbelast raken.

Het Silvana Support nekkussen biedt u een verlichtende slaapcomfort. Het zorgt er voor dat u het altijd aangenaam heeft tijdens de nachtrust. Daarom heeft u van ons de garantie op comfortabel slaapcomfort gedurende alle seizoenen.