0Item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.

Houd Silvana in topconditie

Houd je kussen in topconditie

Ook jouw hoofdkussen heeft een zwaar leven: iedere nacht verlies ook jij ca. 0.5 liter transpiratievocht. Alleen al vanuit hygiënisch oogpunt is vervanging na minimaal 3 tot 5 jaar wenselijk.

De levensduur van een hoofdkussen wordt echter voor een groot gedeelte bepaald door het onderhoud. Je hoofdkussen wassen kan volgens de aanwijzingen op het waslabel.

Toch is het onverstandig een hoofdkussen vaak te wassen of chemisch te reinigen. Elk vulmateriaal slinkt bij blootstelling aan hoge temperaturen. Beter is het om meerdere slopen te gebruiken, bijvoorbeeld een extra molton sloop. Bovendien zijn regelmatig opschudden en/of opkloppen en luchten een 'must' voor een lang kussenleven.

Er zij ook speciale kussens die goed gewassen kunnen worden zoals het kussen Elke Navar

 

Houd je dekbed in topconditie

Ook jouw dekbed heeft een zwaar leven. Alleen al vanuit hygiënisch oogpunt is vervanging na maximaal 10 jaar wenselijk. De levensduur van een dekbed wordt ook voor een groot gedeelte bepaald door het onderhoud. Ieder dekbed kan worden gereinigd volgens de aanwijzingen op het waslabel.

Toch is het onverstandig een dekbed vaak te wassen of chemisch te reinigen. Elk vulmateriaal slinkt bij blootstelling aan hoge temperaturen. Om het dekbed in goede conditie te houden volstaat dagelijks opschudden (plat op het bed) en regelmatig luchten (niet in de felle zon). opkloppen met de hand is aan te raden, maar gebruik geen mattenklopper of stofzuiger. Daarvan zou de vulling kunnen beschadigen.

 

Onderhoud

Dekbedden en hoofdkussens dienen dagelijks te worden opgeschud om de optimale veerkracht te behouden en voor een optimale levensduur
Het is verstandig om de slaapkamer gedurende de dag en nacht goed te luchten, vooral ’s ochtends. Het beste is een paar uur te wachten voordat u een dekbed afdekt met een sprei. Klap het dekbed open, zodat ook het matras kan luchten. Hierdoor kan (transpiratie)vocht verdwijnen.
Stofzuig een dekbed liever niet en klop het niet uit. Als het dekbed kan worden gewassen, moet u de wasvoorschriften zorgvuldig volgen. Let erop dat u een dekbed pas weer in gebruik neemt als het helemaal droog is.
Bij gebruik van molton bescherming van matras en hoofdkussen verlengt u de levensduur en bevordert u de hygiëne. Was de molton bij voorkeur minimaal 1 maal per maand.


Kunstvezel

Het voordeel van producten met een kunstvezelvulling is dat deze minder onderhoud nodig hebben en makkelijk gewassen kunnen worden. Wij adviseren te wassen op 40 C en sommige producten op 60C i.v.m. huisstofmijtdoding** en in de droogtrommel koud drogen.

**Door de vooruitgang in waseffectieve technologieën zijn de meeste wasmiddelen geschikt voor wassen vanaf 30 C. Onderzoek heeft aangetoond dat de was net zo schoon wordt in vergelijking tot wassen op een hogere temperatuur en er hierdoor tot 40% energie per wasbeurt wordt bespaard. Dit is beter voor het milieu, maar ook voor de energierekening.
Daarom hebben wij besloten om de advisering, indien van toepassing, te verlagen van 60 C naar 40C

 

Veren en dons

Het is belangrijk om het dekbed regelmatig te ventileren en dagelijks op te schudden. Wassen kan op meestal 40C met een vloeibaar wasmiddel. Het is belangrijk dat alle wasmiddel uit het dekbed wordt gespoeld zodat de verschillende compartimenten niet aan elkaar gaan kleven. Drogen in droogtrommel is af te raden. Ons advies is de producten vakkundig te laten reinigen.


Wol

Wol heeft weinig onderhoud nodig. Dagelijks even opschudden en regelmatig luchten houdt het dekbed fris. Wol maakt zichzelf schoon. In wol zit lanoline, een stof die vuilafstotend is. Wanneer er toch vlekken inkomen adviseren wij u het dekbed vakkundig te laten reinigen.

Let op: Deze informatie is algemeen. Hanteer altijd de wasvoorschriften op het label van uw product!

Het Washable Wool dekbed combineert alle natuurlijke eigenschappen van wol en het praktische voordeel van een wasbaar dekbed.