0Item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.

KRUIP MAAR LEKKER ONDER DE WOL...

Wij brengen een derde deel van ons leven in bed door. Dat zijn ongeveer 200.000 uren!

Slapen, de voornaamste bezigheid, is belangrijk voor een vitaal leven. Slaap herstelt ons lichaam van de inspanning van de dag. Dat gebeurt optimaal als het lichaam in een zo natuurlijk mogelijke vorm kan rusten.
Lekker slapen onder een wollen dekbed of deken is dan ook bewust kiezen voor de beste (gezonde) nachtrust.

Ook het juiste dekbed bevordert de natuurlijke slaap en helpt bij het doorslapen. Een dekbed dient te zorgen voor aangename warmte. Bovendien moet het lichaamsvocht opnemen én afvoeren. Dekbedden gemaakt van natuurlijke materialen bezitten al deze unieke eigenschappen.

Met TexelWool haalt u de natuur in huis.

Het soms barre klimaat op Texel heeft een bijzondere invloed op de vachtstructuur van de schapen. De koude, de wind en de zilte zeelucht zorgen daar bij het schapenras Texelaar voor lang kroezende wol met een ongekend hoog gehalte aan natuurlijke lanoline (wolvet).

Unieke eigenschappen die gedurende de productie van dekbedden, onderdekens of kussens behouden blijven. Een gezonde waarborg voor jarenlang slaapplezier.

Er is méér. De zuivere Texelse wol in wasbare slaapproducten is stofvrij (anti allergeen), heeft een natuurlijke vochtregulatie en dé ideale warmtegeleiding.

Stuk voor stuk gezonde kwaliteiten waar je van op aan kan!

 

Hoe veilig is wol?

Wat veiligheid betreft is wol de ideale vezel voor beddengoed. De natuurlijke proteïnebestanddelen van wol en het vermogen van wol om vocht te spreiden, maakt dat wollen beddengoed beschikt over een uitstekende, natuurlijke vlamwerende werking. Wol vat geen vlam.

 

Is Zuiver Scheerwol geschikt voor mensen met een allergie?

Dat is vooral afhankelijk van het soort allergie. Voor mensen met astma en ademhalingsproblemen biedt Zuiver Scheerwol een goede uitkomst. Immers: wol ventileert, reguleert de temperatuur en de vochthuishouding. Dankzij de ventilerende werking, waardoor een droog klimaat ontstaat, is schapenwol een slechte voedingsbodem voor de huismijt.  Texeler

 

Hoe weet ik of een product van Zuiver Scheerwol is gemaakt?

Als TexelWool® dit op haar producten aangeeft, dan kunt u daarop vertrouwen. Bovendien, u kunt ook nakijken of een product is voorzien van een ingenaaid Woolmark-etiket. Dat is mede uw waarborg dat het product van Zuiver Scheerwol is gemaakt en door The Woolmark Company op kwaliteit is getest.

 

Hoe bevordert een matras met een wollen futon een goede slaap?

De lichaamsfunctie die de slaap het beste weergeeft, is de hartslag. Volgens een onderzoeksrapport van het Hohenstein Instituut leiden zowel een hoge vochtigheid als een hoge temperatuur in bed tot een onregelmatige hartslag tijdens de slaap. Wol heeft van nature het vermogen het klimaat in bed te reguleren, omdat wol vocht absorbeert en vervolgens aan de lucht afstaat. Zo kan wol zich aanpassen aan individuele behoeften. Het gevolg is een meer regelmatige hartslag en een rustige, gezonde slaap. 

 

Waarom is een wollen futon comfortabeler dan een product van ander materiaal?

Vergeleken met andere vezels beschikt wol over unieke, isolerende eigenschappen. De vezelstructuur en de veerkrachtige kroezing houden de lucht vast in miljoenen kleine vakjes, die zorgen voor een gelijkmatige warmteverdeling. Wol kan bovendien tot 35% van het eigen gewicht aan vocht opnemen zonder nat aan te voelen. Het geeft de waterdamp vervolgens af aan de lucht. Het klimaat onder het dekbed blijft daardoor zeer aangenaam.

 

Krijg ik het niet te warm op een matras met een wollen futon?

Het voordeel van een wollen futon is de evenwichtige warmteverdeling. De moleculaire structuur van de wolvezel zorgt ervoor dat wol lucht vasthoudt, vocht opneemt en vervolgens als waterdamp aan de lucht afstaat. Zo blijft het warm in de winter en koel in de zomer.

 

Heb ik nog een elektrische deken nodig?

Als u in een voorverwarmd bed wilt stappen, kunt u een elektrische deken gebruiken. Dit is niet nodig als u op een matras slaapt met een wollen afdeklaag. Door de isolatie van de 4 cm dikke futon, ligt u totaal geïsoleerd van uw matras. Het kost praktisch geen tijd om uw eigen lichaamswarmte over te brengen op de futon. Deze garandeert de hele nacht een gelijkmatige, natuurlijke warmte. 

 

Welke garantie biedt het Woolmark label?

Het Woolmark beddengoed is altijd het beste in zijn klasse. Omdat de producten een groot aantal strenge testen ondergaan, heeft u de zekerheid dat u slaapt op of onder de beste Zuivere Scheerwol.